Monday, September 18, 2006

Que menjem

La cuina, tradicional i variada
Val la pena fer una parada al camí per tal de degustar una de les expressions més identificatives de l'indret. Igual que tota la cuina pallaresa, son receptes riquest, creades fa segles, en les quals només s'utilitzen productes autòctons. Des de l'oli fins a les fruites i verdures, el peix - de manera especial, la truita - , les carns, tant de xai com de poc, com de caça, i la gran varieta de bolets. Tot aixó elaborat amb molta imaginació i amb un detall persona, gairebé secrec, produeix uns plats temptadors, que sabría molt greu no provar-los. Entre les especialitats està la girella i receptes tradicionals com l'escudella, la carn d'olla, la truita de riu, la coca de recapta o l'all i oli de codony. Tanmateix un assortiment d'embutits, entre els quals podem destacar el xolís (fuet pels barcelonins), la secallona, el bull, el contupí d'elaboració tradicional. I unes postres delicioss com l'arrop, la mel o el brossat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Aquesta web l'han visitat Bajar Manuales persones